logoAkire

Kiep it simpel!
Kiep it easy!
Kiep it clear!

Waarom SSL?

SSL - https

Tegenwoordig wordt er steeds meer vertrouwelijke informatie via internet verstuurd. Denk bijvoorbeeld aan transacties, bestel- en persoonsgegevens. Hoeveel bestel jij online? Hoe bekijk jij je bankzaken? Maar denk ook eens aan bv intakeformulieren. Hier gaat het vooral om privacygevoelige informatie. Informatie waarvan je niet wilt dat iedereen dit kan lezen. 

In Nederland heb je de "Wet Bescherming Persoonsgegevens". Hierin is vastgelegd dat het online verzenden van persoonsgegegens beveiligd moet zijn. Met een SSL certificaat weet je als website-eigenaar zeker dat je voldoet aan deze eis die gesteld wordt in de WBP.

 Wat is een SSL certificaat?

SSL betekent letterlijk Secure Sockets Layer. Dit houdt in dat er tussen de browser en de server een laag geplaatst die zorgt dat de gegevens beveiligd worden.  De gegevens die verstuurd worden, worden versleuteld/encrypted verzonden. Hierdoor worden de gegevens en de legitimatie van de verzender/ontvanger gewaarborgd. Gegevens kunnen ook niet gewijzigd of beschadigd worden zonder dat dit wordt opgemerkt (gegevensintegriteit).

SSL - https - beveilig de gegevensstroom

Je ziet wanneer de site beveiligd is een slotje, https in de adresbalk en bij speciale certificaten een groene adresbalk. Zichtbare veiligheid geeft ook een vertrouwd gevoel bij de bezoeker. 

Voordelen SSL certificaat

 • Een SSL verbinding zorgt ervoor dat de gegevensstroom tussen de bezoeker en de website wordt beschermd. Zodat anderen die niet kunnen lezen. Wanneer je op het slotje klikt kan je vaak gedetaileerde informatie vinden over het certificaat. 

 • Straalt vertrouwen uit, wat je bezoekers een veilig gevoel geeft. Ze durven bij jou bijvoorbeeld een intakeformulier in te vullen, omdat het beveiligd wordt verzonden naar de betreffende geadresseerde. 

 • Het geeft ook extra beveiliging tegen hackers om de website te kraken en te voorzien van eigen code.

 • Een niet onbelangrijk detail is dat  Google een site met beveilig een steeds hogere prioriteit krijgt.  Daarom wil Google websites met een HTTPS (veilige verbinding) belonen door ze hoger in de ranking te laten komen. 

 • Met een SSL certificaat weet een bezoeker van je website dat jij bent wie je zegt

 • Geen browserwaarschuwingen meer voor bezoekers i.v.m. een niet vertrouwd certificaat

Verschillende SSL certificaten

 • Domein validatie

  Met dit SSL certificaat beveilig je de domeinnaam zoals www.jouwdomein.nl. Het certificaat is geldig voor één domeinnaam. Wanneer je gebruikt maakt van subdomeinen moet je een wildcart aanschaffen. Hiermee zijn ook de subdomeinen zoals bv careers.akire.nl mee beveiligd.
  Dit SSL certificaat toont geen bedrijfsnaam in het certificaat en er is verificatie d.m.v. domeinnaam. Er is een groen slotje zichtbaar in de adressenbalk. Chrome en Firefox geven ook 'veilig' in de adresbalk
 • Organisatie validatie

  Met een organisatie SSL certificaat beveilig je de website van je bedrijf of organisatie. Tijdens de verificatie wordt gekeken of de website daadwerkelijk als organisatie staat geregistreerd. Een SSL certificaat is goed voor een bedrijfswebsite. Een wildcard is nodig wanneer je ook subdomeinen wilt beveiligen.
  Het certificaat toont  bedrijfsnaam in het certificaat en  er is verificatie d.m.v. bedrijfsgegevens
  Er is een groen slotje zichtbaar in de adressenbalk. Chrome en Firefox geven ook 'veilig' in de adresbalk

 • Uitgebreide (EV) validatie

  Dit (EV) SSL certificaat straalt het meeste vertrouwen uit. Er vindt een telefonische validatie plaats  Het EV SSL certificaat is geschikt voor één domeinnaam,zowel de www als zonder www. Een wildcard voor het EV SSL certificaat is niet mogelijk. 
  Er is een groen slotje met HTTPS en een herkenbare groene balk  in de adresbalk met daarin de bedrijfsnaam

Meer informatie over SSL certificaat? Neem dan contact met ons op.

! Belangrijk !

Op 25 mei 2018 gaat de General Data Protection Regulation (GDPR), de nieuwe Europese wet voor databescherming,  van kracht. Deze europese wet verscherpt de regels uit de WBP ve. Regels omtrent het uitvoeren van een privacy-risico onderzoek worden strenger. Ook moet de bezoeker expliciet akkoord geven dat de persoonsgegevens verwerkt mogen worden. 

 

 

Nieuws & Tips

Waarom SSL?

SSL - https

Tegenwoordig wordt er steeds meer vertrouwelijke informatie via internet verstuurd. Denk bijvoorbeeld aan transacties, bestel- en persoonsgegevens. Hoeveel bestel jij online? Hoe bekijk jij je bankzaken? Maar denk ook eens aan bv intakeformulieren. Hier gaat het vooral om privacygevoelige informatie. Informatie waarvan je niet wilt dat iedereen dit kan lezen. 

In Nederland heb je de "Wet Bescherming Persoonsgegevens". Hierin is vastgelegd dat het online verzenden van persoonsgegegens

Lees meer...

Referentie

Praktijk Charlotte

"Erika heeft mijn bestaande website Praktijk Charlotte vernieuwd en mobiel-proef gemaakt! Mijn Website is goed overzichtelijk, mooi en praktisch. Indien ik veranderingen of aanpassingen wens, gebeurt dit heel snel. Ook neemt zij dit serieus, kijkt met een kritisch oog en verdiept zich in de materie om vervolgens feedback te geven. Ik ben zeer tevreden over de kwaliteit van haar diensten en het feit dat zij altijd snel reageert."

Praktijk Charlotte

 


Naar boven